MEDICINE SHOW RECORDS – LOOKING FOR THE HEARTBEAT OF THE WORLD

Artiest info
Website
facebook
Label: Medicine Show Records

Wie onze website al wat langer volgt en onze verhalen leest heeft misschien al kunnen vaststellen dat we hier regelmatig cd’s recenseren die ons werden toegestuurd door de Schotse muziekpromotor Rob Ellen die deze activiteiten uitvoert onder de naam van zijn promo-bedrijf ‘The Medicine Show’. Hij vertegenwoordigt in die hoedanigheid een hele serie beloftevolle artiesten die hun albums door Rob naar ons laten sturen in ruil voor promotie en een recensie op onze ‘Rootstime’-pagina’s.

Ter gelegenheid van de volgende klimaatconferentie van de Verenigde Naties die plaatsvind in Glasgow, Schotland van 31 oktober tot 12 november 2021 heeft Rob Ellen een compilatiealbum samengesteld met één nummer van 16 verschillende artiesten die een beroep doen op zijn promotie-activiteiten. Het lovenswaardige album kreeg de titel “Looking For The Heartbeat Of The World” met als subtitel ‘Our Collection For The Correction’.

De liedjes die door deze geëngageerde promotor voor deze verzamelaar werden weerhouden hebben allemaal iets met de aarde, de natuur of het klimaat te maken. Op de audiovideo’s onderaan deze tekst hebben we drie van deze nummers weerhouden: “Heartbeat Of The World” van Carolyn Harley, “The Wire” van Jonas Carping en “La Santissima” van de Italiaanse Schot Roberto Cassani.

Rob Ellen hoopt met dit album een steentje bij te dragen aan de bewustwording van ons allen over de ernst van het snel wijzigende klimaat, de opwarming van de aarde en de ‘vijf voor twaalf’-situatie waarin onze toch nog altijd mooie wereld zich dreigt te bevinden. Of de heren en dames politici hun politieke overtuiging opzij kunnen zetten en hun schouders onder een gezamenlijke aanpak van de klimaatcrisis willen zetten om ons en onze volgende generaties een betere wereld te bezorgen zal misschien/hopelijk midden november al duidelijk worden na deze 26e klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Schotland.

(valsam)

 

 

 

TRACKLIST:
1. Carolyn Harley – Heartbeat Of The World (Canada)
2. Henry Fosbrooke – Mighty Tree (Schotland)
3. Ellis Delaney – Bird On A Wire (USA)
4. Jonas Carping – The Wire (Zweden)
5. Tom Mason – You Can’t See The Treasure Through The Trash (USA)
6. Jamie Michaels – Warming (USA)
7. Hank Woji – Because We Spent Our Money On A War (USA)
8. The Internationalist – Liberte (Schotland)
9. Dougie Burns – Life Is Like A River (Schotland)
10. Letha Mignon – Oran Mor (The River) (USA)
11. David Ogilvy – The Quiet Joys Of Brotherhood (Schotland/USA)
12. Orit Shimoni – Sing Back To Me (Canada/Israel)
13. Colin Cutler – Redbird Singing In The Redbud Tree (USA)
14. Roberto Cassani – La Santissima (Italië/ Schotland)
15. Tom Mason And The Blue Buccaneers – Treasure The Sea (USA)
16. Andrea Dalgetty ft. Martin Stephenson – Monkey Trap (Schotland/Engeland)